Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Παρουσίαση του βιβλίου "Ωάρια της Αβύσσου" του Κ. Λουδοβίκου


Τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012 στις 8:30μ.μ. στο βιβλιοπωλείο ΧΑΡΤΑ (Σκενδεράνη 16Β, Βόλος, τηλ:2421033250) παρουσιάζεται το βιβλίο του Κώστα Λουδοβίκου “Ωάρια της Αβύσσου”, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης. Στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί έκθεση με τα αυθεντικά σχέδια της έκδοσης. (Διάρκεια έκθεσης:17-21 Δεκεμβρίου 2012).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Αντώνης Σμυρναίος, Πανεπιστημιακός
Έρρικα Γκουτενσβάγκερ, Πανεπιστημιακός - χαράκτρια
και ο συγγραφέας.
Ποιήματα θα διαβάσει η ηθοποιός Βάσω Πατιού.
Για το βιβλίο του “Ωάρια της Αβύσσου”, που περιλαμβάνει σχέδια και ποιήματα, ο Κώστας Λουδοβίκος σημειώνει:
Με τον κοινό και γενικό τίτλο “Ωάρια της Αβύσσου”, και με το πλήρωμα ενός προσωπικού καιρού, συγκροτείται εδώ οργανικά μια διπλή πνευματική γέννα, η οποία καρποφορεί από κοινού μια συλλογή 30 ποιημάτων και μαζί της μια ξεχωριστή εικαστική ενότητα 30 επίσης σχεδίων...
Η εναρκτήρια αλλά καταλυτική αφορμή και για την εικαστική-σχεδιαστική ενότητα και για την ποιητική συλλογή, στάθηκαν τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Αθήνα και στις μεγαλύτερες ελληνικές πόλεις τον Δεκέμβρη του 2008....”

Μαύρο σύννεφο χρόνου

Που οι άκρες του λαμπυρίζουν από δάκρυα άκτιστα

Οι αρχαίες σαρκοφάγοι ονειρεύονται

Κι απ' τη θεόρατη και μητρική σκιά

Καταμεσής στον ήλιο του μεσημεριανού αέρα

Του μέλλοντος τα φέρετρα εκπορεύονται

...................................................................................
Ο Κώστας Λουδοβίκος γεννήθηκε στο Βόλο το 1961. Έχει κάνει σπουδές Ζωγραφικής, Ιστορίας της Τέχνης και Νομικής. Στα έργα του περιλαμβάνονται έργα ζωγραφικής, τοιχογραφίες, βυζαντινές εικόνες, σχέδια και ποιήματα. Δημιουργεί και εκθέτει στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει βραβευτεί σε διεθνείς διαγωνισμούς. Είναι μέλος του Αρχείου Ελλήνων Καλλιτεχνών στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ. Η εικαστική του παραγωγή περιλαμβάνεται στην Τράπεζα Εικόνων ADAGP στο Παρίσι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου